• Tjänstebil & Förmånsbil

    Michelsens Bil hjälper dig till rätt bil för dina behov

Tomelilla 0417-281 00 Ystad 0411-297 70

Är du ute efter ny tjänstebil eller förmånsbil?

 

Stor eller liten? Hos Michelsens Bil i Tomelilla & Ystad spelar det inte storleken någon roll. Vi hjälper såväl större som mindre företag och ser till så att du får rätt bil för dina behov. Självklart hjälper vi dig som anställd som söker ny tjänstebil eller dig som inköpsansvarig som behöver uppdatera er fordonsflotta inom företaget. Idag levererar vi tjänstebilar till lokala företag och myndigheter som exempelvis Ystad & Tomelilla Kommun, Hemrex, Polykemi, Samhall, Flügger Färg m.fl.

 

Det finns en hel del att tänka på när det är dags att byta tjänste- eller förmånsbil. På Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad har vi lång erfarenhet och stor kunskap om just denna del av bilförsäljningen, vare sig det gäller personbilar eller transportbilar. En stor del av vår bilförsäljning är idag koncentrerad till just företag och våra säljare står mer än gärna till er tjänst för att svara på frågor och funderingar.

 

 

 


 

Våra mest sålda förmånsbilar / tjänstebilar

 

 

 


Förmånsvärde? TCO? Leasing? Tjänstebil? Förmånsbil? Ja, begreppen inom segmentet tjänstebilar är många och här kommer vi att försöka reda ut några av dessa, så att det blir så enkelt som möjligt för dig när du väljer din nästa bil.

 

Förmånsvärde

 

Den korta versionen är att förmånsvärde motsvarar den besparing den anställde gör genom att få förmånen genom jobbet jämfört med att köpa den privat. Det är denna mellanskillnad som kan bli skattepliktig.

 

TCO

 

Total Cost of Ownership. TCO är ett begrepp och en kalkyl där du som företagare ser vilka bilar som är mest kostnadseffektiva utifrån företagets behov, istället för att titta på inköpspriset. Detta ger dig bättre kontroll över kostnaderna och ofta till lägre totalkostnader. Kostnader som kan ingå är exempelvis leasinghyra, service, däck, vägtrafikskatt, försäkring och drivmedel. Om du vill ha en kalkyl baserat på TCO så är det bara att kontakta våra säljare så hjälper de till med detta.

 

Företagsleasing

För en hel del företag innebär bilfinansiering att de inte behöver binda sitt kapital i själva bilen. Man belastar inte heller företagets övriga säkerheter och man frigör likviditet genom att inte använda bolagets pengar. Bilen fungerar som säkerhet och leasingavgiften följer bilens värdeminskning. Leasingavgiften bokförs även som rörelsekostnad och halva momsen är avdragsgill. Styrkor som gör företagsleasing fördelaktig för dig. Finansierar du din nya bil med Företagsleasing får du 17% lägre månadsbetalning jämfört med ett företag som betalar bilen kontant eller med checkkredit.

 

Tjänstebil eller Förmånsbil?

Begreppet förmånsbil syftar på att det är en förmån som ett företag ger den anställde och som blir en del av den anställdes förmåner.

En förmånsbil innebär att du som anställd får en beskattningsbar förmån som skall regleras mot din lön. För att veta vad en bil kostar per månad, så behöver du veta vad din bil har för förmånsvärde. Förmånsvärdet skall återspegla vad det hade kostat en privatperson att äga motsvarande bil.

Sedan den 1 januari 2018 är fordonsskatten en del av bilens förmånsgrundande värde, vilket innebär att fordonsskattens storlek också påverkar förarens kostnad.

Personalbil är en annan form av förmånsbil där föraren står för bilkostnaden, men som regleras mot den anställdes lön.

Utöver förmånsbilar så finns det även s.k. tjänstebilar. En tjänstebil är till skillnad från en förmånsbil en bil som endast är tänkt att nyttjas i tjänsten. Bilen används då under arbetstid och ställs sedan tillbaka när arbetsdagen är slut.

 


 

Tjänstebil

Fyll i nedan formulär så återkopplar våra säljare inom kort.