• Verkstad för elbilar i Skåne
    Verkstad för elbilar i Skåne

    Michelsens Elbilsverkstad

    Din verkstad för elbilar i Skåne

Verkstad & Service för elbilar i Ystad

Elbilar kräver annorlunda underhåll jämfört med diesel- och bensinmotorer. Det finns inga tändstift, avgassystem eller växellåda, vilket sparar tid och pengar. Men regelbundet underhåll och service är förstås lika viktigt. På Michelsens Bil i Ystad finner du vår elbilsverkstad, en del av vår kunniga verkstad där vi tar hand om din elbil. Här jobbar experter som är utbildade inom just batteridrivna fordon, så har du en Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5, Audi e-tron, Škoda Enyaq eller kanske någon av alla våra plug-in-hybrider, så är det hit du ska vända dig för att få bästa hjälp.

 

Din elbilsverkstad i Skåne

Din elbilsverkstad i Skåne

Elbilar kräver mindre underhåll

Det som kräver samma typ av underhåll som på traditionella bilar är framförallt bilens bromsar. Elbilar använder dock inte bromsarna lika mycket som konventionella bilar och därför behöver dessa bytas mer sällan. Det beror bland annat på bromskraftåtervinningen. När fordonet bromsas, omvandlas rörelseenergin till elektrisk energi och återvinns. Bromskraftåtervinningen påverkar även motorbromsningen, vilket gör att bromssystemet används mindre. Därför blir slitaget också mindre än i en motsvarande bil med förbränningsmotor. Utöver bromsarna, behövs service på både styrsystemet, luftkonditioneringen, samt hjul och däck. En allmän inspektionsservice behövs dessutom med ungefär samma intervall som hos en bil med förbränningsmotor.

 

Även om många komponenter från en förbränningsmotor inte längre behövs, så innehåller en elbil vissa specialdelar som den traditionella bilen saknar. En av de viktigaste är förstås det stora batteriet som ger drivkraften. Vid de återkommande allmänna servicetillfällena kontrolleras laddningskontakterna och kablarna, samt batteriets allmänna status.

 

 

Vi hjälper dig att hålla ett öga på batteriet

De flesta elfordon använder litium-jon-batterier. Vill du att batteriet ska hålla länge ska du undvika att laddningsnivån understiger 20% någon längre tid. Precis som med mobiltelefoner påverkas livslängden av hur du brukar ladda batteriet. Att ladda med hushållsel (som innebär växelström) är faktiskt att föredra för hållbarheten, framför snabbladdningsstationens likström. Batteriet är en stor del av elbilens kostnad, så det är värt besväret att ta väl hand om det.

 

Elbilsägare behöver också hålla ett öga på en annan viktig förslitningsdel, nämligen däcken. Elbilar har mycket högre vridmoment än de flesta andra fordon. Men frekvent och snabb acceleration gör att däcken slits snabbare. Lugn körning betalar sig däremot. Vid underhåll och inköp av däck är det viktigt att också ta hänsyn till de speciella krav som elbilar ställer på däcken. Exempelvis är det många elbilar som använder lågfriktionsdäck.

 

Vi på Michelsens Bil kan bilar.

Vi på Michelsens Bil kan bilar.

 

Verkstad för elbilar

 


 

Kontakta vår elbilsverkstad

Har du frågor till Michelsens Elbilsverkstad eller skulle du vilja boka in din bil på service & verkstad? Då är du varmt välkommen att fylla i nedan formulär så återkommer vi så fort vi har möjlighet.

Vilken ort?(Obligatoriskt)