• ID. Buzz Cargo
    ID. Buzz Cargo

    Laddbara bilar hos Michelsens Bil

    Elbilar och Plug-in-Hybrider

Elbil, laddhybrid /plug-in-hybrid

Let`s Get Electric!

Vi blir bara fler och fler som söker oss till laddbara alternativ när det är tid för en ny bil. Framtidens bilar är här och redan nu har vi mängder av spännande alternativ för dig som letar bil som drivs med el. Här är sidan där vi guidar dig genom en värld av elbilar, laddhybrider och Plug-In hybrider.

 

Michelsens Bil är en auktoriserade återförsäljare för Volkswagen, Audi, SKODA och Volkswagen Transportbilar. Alla våra bilmärken har flera spännande alternativ för dig som söker elbil eller hybridbil i Skåne.

 

 

 


 

 

Se några av våra helt elektriska bilmodeller här:

 

Här är några av våra plug-in-hybrider:

 


 

Räckvidd

Räckvidd är såklart ett återkommande ämne när vi talar om elbilar. Många av dagens elbilar har en räckvidd på 40-50 mil och utvecklingen går snabbt framåt. Exakt hur långt du kommer på en laddning beror på flera faktorer. Hur mycket energi som kan lagras i batteriet t.ex. Bilens energiförbrukning påverkas av flera saker som exempelvis temperaturen, väder. vägunderlaget, luftmotståndet och om du har kupévärmare eller luftkonditionering på inne i bilen.

 


Bästa sättet att ladda din elbil eller Plug-In-Hybrid

 

Du kan ladda på olika sätt men det smidigaste är att göra det exempelvis hemma eller på arbetsplatsen. Det går att ladda bilen i ett vanligt eluttag men Elsäkerhetsverket avråder från det då det innebär en viss brandrisk och dessutom tar längre tid. Se det därför som en nödlösning om det inte finns några andra alternativ. Det är viktigt att du har uppsikt hela tiden när du laddar på detta sätt.

 

Det vi rekommenderar och ser säkraste är att installera en laddstation i garaget eller vid parkeringsplatsen. Det är en relativt enkel process som dock måste göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstyp ”Övriga anläggningar för användning av el”.

 

När du köper en laddbox av oss på Michelsens Bil ingår grundinstallation som utförs av behörig elektriker.

 


”Räckvidd, laddning och privatleasing”

Intervju med VW-säljare Johan Lindwall

Volkswagen Ystad Johan

Johan Lindwall arbetar som bilförsäljare på vår Volkswagen-anläggning på Syrénvägen i Ystad.

 

Först ut var bl.a. SKODA CitoGo, Volkswagens e-UP och Audi e-tron, men när Volkswagens ID.3 lanserades tog försäljningen på elbilar rejäl fart här nere i sydöstra Skåne. Sedan dess har nya elbilar hos Michelsens Bil kommit med en rasande fart. ID.4, ID.5 med fyrhjulsdrivna GTX, e-tron GT, Q4 e-tron och SKODA Enyaq är några av våra populära, helelektriska bilar. Hur har senaste året varit som bilförsäljare på Michelsens Bil?

Det är som vanligt alltid väldigt speciellt i bilbranschen, under det senaste året har vi likt alla andra haft Covid-19 pandemin att ta hänsyn till och allt vad det inneburit med begränsade evenemang och brist på reservdelar. Men man har också märkt av att intresset för vårt elbilsprogram ständigt ökar! Många är intresserade och vill prata, känna & testa. Många vill också vara en del av omställningen som sker!

 

Hur är responsen hos de som kommit förbi och provkört någon av våra elbilar?

Det finns alla typer av människor. En del är ordentligt pålästa innan de kommer hit, andra är smått intresserade och några är svårare att få ut på en provtur. Men det alla har gemensamt är att nästan alla är sålda på känslan av att köra på el, efter en provtur!

 

Om du tar Volkswagens bilmodeller ID.3, ID.4 och ID.5. För vem är dessa bilar ett utmärkt val?

ID.3 är till storleken väldigt lik vår populära Golf modell som funnits i generationer! En liten sportig bil som passar alla som vill ha en liten bil med generösa utrymmen och låg driftskostnad. ID.4 däremot är lik vår Tiguan modell med högre insteg, mycket bagage och stora innermått och passar egentligen alla kundgrupper som gillar känslan av rymd och behöver utrymmet utan att behöva kompromissa med räckvidd eller driftskostnad. ID.5 är egentligen samma bil som ID.4 men med en mer sluttande och sportig bakdel.

 

Hos de som ändå tvekar inför valet av elbil, vilka är de vanligaste orsakerna till att de inte väljer elbil?

De allra flesta som tvekar gör det över den omställningen som det faktiskt är. Alla vet hur det är att tanka en fossildriven bil när detta behövs. Så även om allting låter bra i tanken med elbilarna så är det att våga ta steget de flesta tvekar över, att elbil inte ska fungera för just dem! Många drabbas också av räckvidds-ångesten. Att man behöver stanna tidigare än man normalt behöver vid längre resor. Även om dessa bara sker enstaka gånger om året och att man faktiskt kan behöva en bensträckare ibland!

 

Skulle du själv kunna tänka dig att köra en elbil privat? Vilken? Och i så fall varför just den?

Det skulle jag absolut & har tankarna på att lägga en beställning.  Av det elbilsprogram vi kan erbjuda just nu på Michelsens Bil så har jag en förkärlek för vår lite sportigare ID.4 GTX men där det lite extra bagageutrymmet i SKODA Enyaq också tilltalar mig!

 

Vissa bilmodeller hos Michelsens Bil kan uppfattas som väldigt lika i prestanda och utseende, såsom exempelvis SUV:arna Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron och SKODA Enyaq.
Vad skulle du säga är de stora skillnaderna?

Dessa modeller är väldigt lika men också helt olika. Alla delar drivlina och plattform men där ID.4 kanske tilltalar dem som vill ha en nyare design, lite mer modern och avskalad inredning medans SKODA Enyaq kanske tilltalar dem som vill ha sin elbil lite mer traditionell, med knappar och instrument där man är van vid att ha dem.  Sist har vi Audi Q4 som kanske ligger på en annan trappa som kanske tilltalar dem som söker lite mer status och premium känsla.

 

Du har såklart kört alla elbilar från Volkswagen, Audi och SKODA, men även andra bilmärken. Vad skulle du säga är styrkan i de elbilar som Michelsens Bil säljer?

Jag skulle ändå vilja säga att styrkan i vårt program ligger i att våra modeller passar alla, oavsett om du är gammal eller ung. Det är bilar som är skapade för alla och inte prestandaversioner som kanske mer riktar sig till en mindre kundgrupp.

 

När det gäller laddning i hemmet, har du några tips och varningar du vill dela med dig?

Det bästa tipset är att ladda via laddbox samt ha en laddbox med lastbalansering för att fördela kraften mellan huset & bilen. Ett ”No-No” är att försöka ladda via vanligt vägguttag, det går långsamt och tar för lång tid samtidigt som det skapar hög belastning på det uttaget man laddar via.

 

Till sist. Köpa eller privatleasa?

Leasing alla dagar i veckan. Man slipper lägga upp 20% i insats om man skulle köpa en bil med finansiering. Man slipper tänka på andrahandsvärdet. Men framför allt blir det ungefär samma kostnad per månad förutom att man får ha kvar sina pengar till insatsen på sitt konto.