0417-28100 (Tomelilla) 0411-29770 (Ystad)

Reservdelar Tomelilla & Ystad

 

Välkommen in till Reservdelar hos oss på Michelsens Bil Tomelilla och Ystad!

Som auktoriserad märkesverkstad kan vi garantera att vi alltid hittar rätt reservdel eller tillbehör till din Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Självklart hjälper vi dig även med andra märken.

Här kan du hitta de tillbehör som passar till just din bil. Kontakta vår reservdelspersonal på Tel: 0411-241020 (Tomelilla)

Vi hjälper dig i Tomelilla:

 

Vi hjälper dig i Ystad:

 

 


Vindrutan – viktigt för den avancerade säkerheten.

 

På Audi, Volkswagen, Volkswagen Transport, Skoda är vindrutan en viktig del i våra märkes avancerade system för förarstöd. Här sitter antenn, kamera och laser som styr bland annat funktionerna bakom trötthetsvarnare, autobroms, avståndskontroll och trafikskyltsinformation.  Vid byte av vindrutan är det viktigt att den nya har samma egenskaper som originalrutan. Bilens avancerade system för förarstöd fungerar tillförlitligt bara om de optiska toleranserna, glastjockleken och vikten är exakt rätt, samt att rutan monteras på rätt sätt med originallim.

 

 

 

 


 

Volkswagen Ekonomipaket.

 Volkswagen har lanserat Ekonomipaket, ett reparationspaket med särskilt utvecklade reservdelar där livslängden anpassats till äldre bilar. I paketet ingår reservdelar men även arbetet.

Vad är Volkswagen Ekonomipaket?

Det är ett reparationspaket med noga utprova­de reservdelar (ekonomidelar) där livsläng­den anpassats till lite äldre bilar – åtta år eller äldre. I paketet ingår även arbetet som alltid utförs av specialutbildade Volkswagen­tekniker.

Vad är Volkswagen Ekonomidelar?

Ekonomidelar är en ny produktfamilj inom Volkswagengruppen för fordon som är åtta år och äldre. De är speciellt framtagna reservdelar som Volkswagengruppen med dess tekniska kompetens och mångårig erfarenhet av diverse fordonsmodeller har utvecklat och tillverkat enligt modifierade seriespecifikationer och som bygger på den senaste tekniska utvecklingen. De är nog­grant anpassade till fordonets ålder och har två års garanti.

 


 

Montering av dragkrok på bil

 

Många av er önskar dragkrok på bilen och vi förstår er. Man vill helt enkelt ha möjligheten att kunna koppla på ett släp eller kanske en husvagn bakom bilen. På Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad hjälper vi till att montera dragkrok i original till Volkswagen, Audi, SKODA och SEAT (SEAT endast i Tomelilla).

 

Viktigt att veta om montering av dragkrok

 

  • Alla fordon som det eftermonteras drag/elsatser på, måste kodas för att fordonet skall kunna ändra sina köregenskaper som t.ex. ABS/EBS system, motorsystem, elstyrdon.
  • När släpen kopplas finns det avkänning om att ett släp är påkopplad. Detta innebär att bilens system får en signal att det nu är ett släp är kopplat.
  • Motorsystemet ändrar på kylfläktarnas egenskaper för att upprätthålla rätt motortemperatur. Perfekt t.ex. vid stopp på motorvägen en varm dag.
  • ABS / EBS Bromssystem ändrar bromskraftfördelningen på fordonet så att detta blir optimalt.
  • Parkeringssensorerna kodas automatiskt av vid backning med släp/husvagn. Detta för att undvika att det annars ljuder i backvarningssystemet, då bilen tror att något är i närheten bakom.
  • Funktionen för indikering av att någon lampa på släpet är ur funktion finns ej om fordonet inte kodas in.
  • Är draget inte monterat enligt fabrikantensanvisning kommer garantin på bilen att påverkas.

 

Olika typer av drag som vi monterar

 

  • Fast dragkrok
  • Avtagbar dragkrok
  • Elektriskt utfällbar dragkrok

 

Kontakta oss här för mer information eller bokning av montering av dragkrok >>>

 

Läs mer om övrig montering som alkolås, inredning m.m. >>>

 


 

BILTILLBEHÖR

Hos oss kan vi det mesta som är värt att veta om våra bilmärken. Det finns alltid minst en person hos oss som har specialistkunskap om ett bilmärke och dess delar.

Vi ser även till att alltid ha alla service- och slitdelar – så du ska kunna få en snabb och bra service.

 

Behöver du vinterfälgar till din bil, eller kanske en skidbox inför vintersemestern? Kanske en barnstol eller varför inte campingutrustning till fiskeresan?

Om du är nyfiken på vad som finns och vill titta själv , Klicka på ditt bilmärke så kommer du till rätt tillbehörssida.