• amarok slider
    amarok slider

    Nya Volkswagen Amarok - Nu beställningsbar!

    Michelsens Bil i Tomelilla & Ystad

Nya Amarok – Nu beställningsbar! 

Pris: fr. 589.900:- exkl. moms.


En helt ny pickup från Volkswagen Transportbilar

Äntligen är Amarok tillbaka – Sveriges mest sålda pickup i helt nytt utförande. Den har ett tydligt budskap till sina förare: ingen väg är för svår att nå.

 

Amarok är helt ny från grunden och definierar Volkswagen Transportbilars premiumambitioner med modern teknik och en helt ny design. Oavsett hur nya Amarok används så erbjuder den fler och mer avancerade förarassistansystem än föregångaren.

 

Premiumkaraktären framhävs med hjälp av funktioner som ambiente stämningsbelysning1 och ett förstklassigt ljudsystem från Harman Kardon1 . Likt en trogen följeslagare så glänser nya Amarok med förbättrad terrängkapacitet och V6-motor i de högre utrustningsnivåerna. För alla som letar efter en robust och pålitlig pickup erbjuds även 3,5 tons dragvikt och flera andra praktiska detaljer för daglig användning. Oavsett vilka krav som ställs så kan du lita på att nya Amarok är redo.

 

Amarok kommer till Sverige under 2023.

 

Här är våra modeller av nya Volkswagen Amarok

 

 Provkörning av nya Volkswagen Amarok

Längtar du efter att provköra? Vi med! Vi får än så länge nöja oss med att se när Alexander Dahlin, Press- och Reklamansvarig på Volkswagen testar nya Amarok i Sydafrika. Ser helt ok ut va?

 

 


 

För mer attityd 

Nya Amarok presenterar sig med kraftfulla konturer i ett nytt formspråk från Volkswagen Transportbilar. En något bredare hjulbas säkerställer högre markfrigång och därmed förbättrade terrängegenskaper. Bredden ger dessutom ett mäktigare designintryck än sin föregångare.

 

Moderna IQ.Light LED-strålkastare2, större fälgar och nytt stylingpaket med nydesignade stylingbars och insteg är lika imponerande som den nya grillen.

 

På tal om höjdpunkter: flakytan mellan hjulhusen erbjuder tillräckligt med utrymme för att få plats med en europall på tvären, som dessutom kan surras fast med stabila fästöglor.

 

Designhöjdpunkter för nya Amarok:

 

  • Ny front
  • ”IQ.Light“ LED-Matrix strålkastare2 och LED-bakljus1
  • Fälgar 17“/18“/19“/20“/21“3, All Terrain-däck upp till 18“
  • AMAROK-stansning på bakluckan

 


Hos Michelsens Bil: Favoritpickupen gör efterlängtad comeback – bättre än någonsin!

Helt ny från grunden och utvecklad för att prestera oavsett om du kör på motorvägen, i skånsk lera eller en skogsväg uppåt landet. Snart kan du provköra nya Amarok – en pickup i lyxförpackning – hos Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad.

I augusti finns nya Amarok för provkörning hos Michelsens Bil. Men redan idag du beställa sin nya pickup.I augusti finns nya Amarok för provkörning hos Michelsens Bil. Men redan idag kan du beställa din nya pickup.

I augusti finns nya Amarok för provkörning hos Michelsens Bil. Men redan idag kan du beställa din nya pickup.

 

– Amaroken har varit fruktansvärt populär. Det är många som har väntat på att få byta ut sin gamla bil, säger Patrik Svensson, säljare hos Michelsens Bil i Ystad.

– Amaroken har varit fruktansvärt populär. Det är många som har väntat på att få byta ut sin gamla bil, säger Patrik Svensson, säljare hos Michelsens Bil i Ystad.

Det är inte vilken transportbil som helst som gör sin efterlängtade comeback hos Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad inom kort. Volkswagens nya Amarok är en premiumpickup med extrem dragkraft – bildligt och bokstavligt talat.

 

– Det är en transportbil med riktig personbilskomfort. Man sitter som en kung i den. Högt och bekvämt med bra koll över omgivningen. Den känns väldigt säker, säger Patrik Svensson, säljare hos Michelsens Bil i Ystad.

 

– Den klarar att dra 3,5 ton tack vare en stark dieselmotor.

”Det ska bli riktigt kul att få känna och klämma på den”

Amarok SLIDER

Sveriges i särklass mest köpta pickup Volkswagen Amarok gör comeback inom kort. Redan idag kan du beställa den hos Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad.

Volkswagen har inte bara satsat på funktionalitet i världsklass utan även design.

– Den är ju snygg också. Riktigt maffig och lyxig för att vara en flakbil – både in- och utvändigt, säger Patrik.

 

I slutet av augusti åker han upp till Södertälje för att provköra Amaroken tillsammans med andra återförsäljare från hela landet. Det är nästan julaftonkänsla, medger han:

 

– Det ska bli riktigt kul att få känna och klämma på den ordentligt.

 

Någon provkörningsbil finns inte hos Michelsens Bil än. I slutet av augusti eller början av september får man in ett efterlängtat exemplar. Men redan nu kan man beställa sin nya Amarok redan idag.

 

– Amaroken har varit fruktansvärt populär. Det är många som har väntat på att få byta ut sin gamla bil, säger Patrik.

 

– Nya Amarok passar dig som kör längre sträckor och värdesätter komfort, funktionalitet och dragkraft. Den finns i tre olika varianter – Aventura, Style och Life som är själva grundutförandet. Jag tror att Style blir mest populär.

 

Amarok är en pickup i lyxförfackpning med personbilskomfort, berättar Patrik Svensson, säljare hos Michelsens Bil.

 

Läs mer om nya Amarok här >>>

 

Det var 2020 som tillverkningen av Sveriges i särklass mest köpta pickup upphörde. Nya versionen är bättre på alla plan – bättre utrymme, två nya kraftfulla motoralternativ och ännu högre utrustningsnivå.

 

Det är en riktig ”världsbil”. Utvecklad i Tyskland och Australien, byggd i sydafrikanska Silverton och möjlig att köra i all terräng världen över. Självklart även i svenskt klimat och på svenska vägar, vare sig det handlar om skånska åkrar, norrländska fjäll eller kanske hästhagar i Mellansverige.

 

”Kan svälja en Europapall på tvären”

 

Att formspråket andas kraft och kompetens är uppenbart. Oavsett om du betraktar nya Amarok på håll eller i nära detalj är den ändamålsenliga men eleganta formgivningen konsekvent. De rejäla, skulpterade hjulhusen, den kraftfulla fronten, de korta överhängen, den väl tilltagna markfrigången och den stansade baklämmen prydd med det förpliktigande modellnamnet i versaler – allt andas duglighet och kvalitet. Och tillsammans ger såväl linjerna som detaljerna en god föraning om vilken kapacitet som ruvar under det stilfulla skalet.

 

Med kraftfulla V6-motorer i toppversionerna, 3,5 tons dragvikt och en lika intelligent som övertygande fyrhjulsdrift är nya Amarok redo för det mesta. Bland annat att tackla vaddjup på hela 800 mm och att svälja en Europapall på tvären mellan flakets hjulhus.

 

 

Några av nya Amaroks många godbitar

 

● Längre, bredare, rymligare.

● Fyrhjulsdrift och anpassningsbar för olika körförhållanden.

● Digital Cockpit med pekskärm för infotainmentsystemet, men fortsatt med fysiska vred där det behövs.

● Lättmetallfälgar 17–21 tum.

● Över 20 nya assistans- och säkerhetssystem.

● Omkring 20 olika förvaringsfack.

● Maximala nyttolasten upp till 1,16 ton, och en EUR-pall kan lastas i sidled. Får dra släp på upp till 3,5 ton.

● Dieselmotoralternativ på 204 hk (Life) och V6 241 hk (Style, Aventura), alla med en 10-stegad automatväxellåda.

 

Så bygger du din egen Amarok – läs mer här

 

Michelsens Bil Exteriört i Ystad

 

Om Michelsens Bil

Michelsens Bil är auktoriserad återförsäljare av Volkswagen, Audi, Škoda och Volkswagen Transportbilar. De utför även auktoriserad service för Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT och Volkswagen Transportbilar. Anläggningarna finns i Tomelilla och i Ystad.

 

Michelsens Bil har 60 anställda och är ett familjeföretag som funnits i över 90 år. Erbjuder nya och begagnade bilar, verkstäder, skadeverkstäder, däckhotell, bilglas och alla tjänster du behöver för din bil, finansiering, serviceavtal och försäkring.

 

Läs mer om Michelsens Bil här