• "Så säkrar du en sval bil i sommar"

Så säkrar du en sval bil i sommar

 

Sommaren står för dörren. Ljumma vindar, brassande sol och förhoppningsvis – en behaglig temperatur i bilen när det är dags att dra i väg på den efterlängtade bilsemestern. För att slippa en svettig upptäckt om några veckor är det god idé att redan nu se över AC:n.

 

Det är först när vi börjar närma oss midsommar som AC:n återtar positionen som en av de viktigare funktionerna i bilen. Om AC:n inte varit aktiv på ett tag har det med stor sannolikhet samlats fukt och smuts i fläktsystemet. Detta kan orsaka dålig lukt och försämra utflödet av luft.

 

– Under semestertider är det lite svårare att snabbt få en tid hos verkstaden. Därför är det en jättebra förebyggande åtgärd att i samband med att du lämnar in din bil för service här under våren passa på att köpa till AC-rengöring, säger Jon Nilsson, servicemarknadschef på Michelsens Bil.

 

”Redo för värmebölja”

 

Under en AC-rengöring tillför serviceteknikern ett desinfekterande medel som dödar bakterierna som samlats i systemet. Därefter kan pollenfiltret bytas ut, vilket ger en bil som är bättre ur allergisynpunkt.

 

– För pollenallergier rekommenderar jag definitivt detta, säger Jon, Nilsson.

 

Prisvärd kampanj

 

Har du en äldre bil kan det behövas en större åtgärd för att få ordning på AC:n, men den enkla rengöringen och bytet av pollenfilter kommer de flesta bilägare långt på. Just nu körs en prisvärd kampanj på AC-rengöring hos Originaldepåns fler än 100 anslutna auktoriserade serviceverkstäder.

 

– AC:n är en del av bilen som man inte tänker på. Funkar den är man nöjd. Men när det väl uppstår problem kan det bli jobbigt. Det här är ett sätt att få en ordentlig uppfräschning inför sommaren. Vad är viktigare än luften som vi får in i bilen? säger Jon Nilsson.

 

Passa på att boka in bilen på en snabb AC-kontroll hos Michelsens Bil 

 

Boka här

Tillbaka till Originaldepån