• sommardäck Michelsens Bil
  sommardäck Michelsens Bil

  Montering av tillbehör

  Alkolås, dragkrok, inredning och mycket mer.

Montering av tillbehör på bilar

 

Vi på Michelsens Bil erbjuder montering av mängder av lika tillbehör till bilen. Vi samarbetar med flera duktiga leverantörer inom tillbehör och kan egentligen skräddarsy en lösning som passar just dig och dina önskemål. Här nedan följer några av alla de monteringar som vi står till tjänst med.

 


 

 

Montera och kalibrera alkolås i bil

 

Att montera eller kalibrera ett alkolås i bilen kan vara en aning komplicerat och det kräver att montören är auktoriserad. För ett s.k. villkorat alkolås, d.v.s. om du har kört rattonykter och domstolen har förordat att du inte får köra bil utan just ett villkorat alkolås installerat, krävs det att den som installerar är både auktoriserad och certifierad för att arbeta med villkorade alkolås.

 

Företagsbil med alkolås

 

Idag är det många företag som väljer att installera alkolås i sina bilar,  som en säkerhetsåtgärd och ett sätt att förbättra säkerheten i trafiken. Vill man inte installera ett ds i fordonet kan man istället använda en alkotestare, men produkternas funktioner skiljer sig givetvis åt även fast målet är detsamma – att skapa nolltolerans för rattonykterhet.

 

Michelsens Bil erbjuder Drägers alkotestare samt alkolås och våra verkstäder i såväl Tomelilla som Ystad är godkända för att få arbeta med produkterna.

 

Vill du köpa en alkotestare? Välj återförsäljare och klicka dig fram till ”Säkerhet – Alkomätare” >>>

 

 

 

 

Kontakta oss för att boka montering av alkolås >>>

 


 

 

Montering av dragkrok på bil

 

Många av er önskar dragkrok på bilen och vi förstår er. Man vill helt enkelt ha möjligheten att kunna koppla på ett släp eller kanske en husvagn bakom bilen. På Michelsens Bil i Tomelilla och Ystad hjälper vi till att montera dragkrok i original till Volkswagen, Audi, SKODA och SEAT (SEAT endast i Tomelilla).

 

Viktigt att veta om montering av dragkrok

 

 • Alla fordon som det eftermonteras drag/elsatser på, måste kodas för att fordonet skall kunna ändra sina köregenskaper som t.ex. ABS/EBS system, motorsystem, elstyrdon.
 • När släpen kopplas finns det avkänning om att ett släp är påkopplad. Detta innebär att bilens system får en signal att det nu är ett släp är kopplat.
 • Motorsystemet ändrar på kylfläktarnas egenskaper för att upprätthålla rätt motortemperatur. Perfekt t.ex. vid stopp på motorvägen en varm dag.
 • ABS / EBS Bromssystem ändrar bromskraftfördelningen på fordonet så att detta blir optimalt.
 • Parkeringssensorerna kodas automatiskt av vid backning med släp/husvagn. Detta för att undvika att det annars ljuder i backvarningssystemet, då bilen tror att något är i närheten bakom.
 • Funktionen för indikering av att någon lampa på släpet är ur funktion finns ej om fordonet inte kodas in.
 • Är draget inte monterat enligt fabrikantensanvisning kommer garantin på bilen att påverkas.

 

Olika typer av drag som vi monterar

 

 • Fast dragkrok
 • Avtagbar dragkrok
 • Elektriskt utfällbar dragkrok

 

Kontakta oss här för mer information eller bokning av montering av dragkrok >>>

 

 


 

Montering av inredning

 

Har du en transportbil som behöver inredning, eller har du nyss köpt en ny transportbil och behöver flytta över den befintliga inredningen till nya bilen? Då har du hamnat rätt! På Michelsens Bil i Tomelilla & Ystad har vi många års erfarenhet av att sälja och montera olika typer av inredning till din transportbil.

 

Hör av dig till oss så ser vi över hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt, efter dina behov.

 

Vi bygger om din tomma bil till helt efter dina önskemål och behov. Vi använder oss av kompletta påbyggnadslösningar som kan förutom bilinredning och hyllor  innefatta golv- och väggbeklädnad, elsystem, inverters, och andra tillbehör.

 

Vi utrustar alla typer av transportbilar som exempelvis lättare transportbilar och pickuper. Oavsett vilken bransch du arbetar inom, eller vilken transportbil du kör, har vi en inredningslösning som kommer funka!

 

På Michelsens Bil samarbetar vi med exempelvis Modul-System, System Edströms och Worksystem.

 

Kontakta oss för montering och försäljning av inredning >>>

 


 

Övrig montering

 

Övrig utrustning som vi också hjälper till med är exempelvis extra batteripaket med skiljerelä,  omformare 12volt till 220v, vikbar takskylt, blixtljusramp, extra backljus, arbetsbelysning invändig och utvändigt, extra ljusbågar, LED-ljusramp även infällda i stötfångaren, Side Bars, frontrörsbåge, lastsläde, dubbelgolv i skåp, flakkåpa m.m.

 

LED Arbetsbelysning

 

Blixtljusramp

 

Inbyggbar Ledljusramp

 

 

Hör med oss om du har frågor & funderingar. Ingenting är omöjligt för oss!