• Audi E-Tron
    Audi E-Tron

    Säljare Albin berättar om Audi e-tron

0411-241027 (Ystad)

Nu är Audi e-tron här och vi kan påbörja ett nytt blad i historieböckerna. Äntligen finns det en elbil som är en fullstor SUV med quattro®, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. De två elmotorerna och den elektroniska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning – och det stora högspänningsbatteriet är förutsättningen för lång räckvidd. Välkommen till framtiden.

 

Albin är säljare på Audi & Michelsens Bil i Ystad och har såklart provkört e-tron. Beskriv känslan att köra denna elbil?

 

Det är något helt annorlunda även om du som kört Audi tidigare kommer att känna igen dig i interiören. Det är en viss standard som är svår att komma ifrån. Det nya är såklart drivning med elmotorerna som är lite annorlunda, men det känns så naturligt i en e-tron. Har man noterat ljudnivån i våra bilar så är e-tron ett par snäpp vassare. Det enda du hör är ljudet från däcken. Man ”svävar” fram likt som på moln tack vara luftfjädringen, som gör ett fantastiskt jobb för att komforten skall vara på topp. Vill man busa till det så är det dynamiska läget bara två klick bort och bilen blir betydligt mer inspirerade att köra lite mer aktivt.

 

Vilka är de tre viktigaste fördelarna med Audi e-tron?

 

  • Att den är en riktigt bra ren el-bil.
  • Hög komfort.
  • Fördelaktigt förmånsvärde.


Räckvidden är självklart intressant när man pratar om elbilar. Hur ser räckvidden ut för e-tron?

 

Den är upp till strax över 400km beroende lite på hur bilen är utrustad. Något som påverkar är exempelvis hur stora fälgar du väljer till din bil. Sen kan man även välja att sätta ett kryss på för ”VR” backspeglar i tillvalslistan om man vill ha något coolt som sticker ut lite extra och samtidigt sänker bilens luftmotstånd. Det som brukar påverka mest är trots allt vilken förare som positionerar sig i förarsätet bakom ratten. Mitt tips är att bromsa mjukt och länge för att bilen ska hinna återhämta så mycket energi som möjligt.

 

Det finns mycket av den senaste tekniken i denna bil. Vilka är de mest spännande tekniska hjälpmedel i en e-tron.

 

Synkroniseringen mellan den adaptiva farthållaren, GPS:en och skyltavläsningen är något som är riktigt spännande anser jag.

 

Hur fungerar e-tron som tjänstebil?

 

Mycket väl, det är en intressant bil för många eftersom förmånsvärdet är attraktivt.

Har du funderingar kring att ha en e-tron som tjänstebil, så är du välkommen in till mig och Charlie, så berättar vi gärna mer.


Vem/vilka ska köpa en Audi e-tron?

 

Alla som aktivt vill vara med och bidra till att göra något för en bättre miljö, ställer höga krav på sin bil och vill ligga i framkant när det gäller modern teknologi. Är man dessutom trött på att tanka sin vanliga bil för x-antal kronor varje månad, så är detta en spännande lösning.


Till sist, har ni på Michelsens Bil & Audi i Ystad några andra spännande bilar inne i lager just nu?

 

Eftersom vi är inne på det hållbara temat, så tipsar jag gärna om Q5-hybrid som vi just nu har både som ny och som begagnad.

 

Nya Audi e-tron Sportback