• Michelsens Bil 90 år

    Det firar vi med attraktiva erbjudanden hela året

Kort historik

Gösta Bremberg hade 1933 börjat sälja och reparera traktorer på den lokala marknaden i och kring Tomelilla. När andra världskriget var slut och människor i hela Europa fick nya förutsättningar till ett nytt liv öppnade sig också nya affärsmöjligheter. Personbilen svarade för en av de här möjligheterna. Det såg även Gösta Bremberg.

 

1949 reste han från Tomelilla till Scania i Södertälje för att förhandla om kontrakt på försäljning av framför allt lastbilar. Men Scania var även svensk generalagent för Volkswagens då helt nya personbil. Gösta såg ”Bubblans” potential.

 

– Något egentligt kapital för att även ge sig in på personbilsmarknaden hade han inte, däremot ett väldokumenterat sinne för affärer. Det senare räckte för att han skulle få VW-kontraktet också, berättar Maria Adolfsson, som sedan 2012 är vd för Michelsens Bil.

 

I Tomelilla startade Gösta Bremberg i en lokal på Norregatan. 1946 flyttade han verksamheten till Banmästaregatan. 1959 köpte Rolf Michelsen firman och 1966 flyttade det nu omdöpta företaget Michelsens Bil AB till sina nuvarande lokaler på Simrishamnsvägen. 2002 bildades Michelsens Lastbilar som ett renodlat Scania-bolag.

 

Till Ystad kom Michelsens 1973. Då hade verksamheten vid huvudanläggningen i Tomelilla växt så mycket att marknaden i Ystad kändes mogen att ge sig in på. Med det senaste halltillskottet i Ystad har företaget även fått möjlighet att öka sin satsning på transport- och servicefordon, som hittills framför allt hanterats i Tomelilla.

 

 

Våra erbjudanden

För att uppmärksamma vårt 90-års jubileum vill vi erbjuda dessa finfina erbjudanden, till er som är allra viktigast för oss – nämligen våra trogna kunder!

Här kommer löpande erbjudanden under hela 2023 så håll utkik då och då!