Vi på Michelsens Bil.

På Michelsens Bil är vi stolta över vår personal. För oss är det viktigt med en god kamratskap och att alla på företaget ska känna glädje när vi beger oss till arbetet varje dag.
Detta är sidan där vi med jämna mellanrum kommer att lyfta fram vår personal och lära känna personen även lite utanför Michelsens Bil. Mycket nöje!

 


”Ny tjej i gänget”

Vi är glada att ha Emilie på plats som servicerådgivare i Ystad. En ambitiös tjej med fötterna på jorden och som brinner för service. Efter några månader på Michelsens Bil berättar hon om hur det är att vara servicerådgivare, hur hon hamnade i bilbranschen och om längtan efter våren och bättre väder för en tur med nya MC:n.

Namn: Emilie Kristiansson
Tjänst: Servicerådgivare
Började på Michelsens Bil: 15 mars 2021
Intressen: umgås med vänner och familj, träna, köra mc
Senaste resa: Fuerteventura
Senaste inköp: Nya mc byxor

Du har nu varit på Michelsens Bil i  ett par månader och då passar det ju fint att inleda med den klassiska sportfrågan. Hur känns det?

Jo men det känns bra. Mycket nytt som ska in och gammal kunskap som ska fräschas upp. Men tycker jag kommer in i det mer och mer för varje dag. Har stora skor att fylla efter min företrädare.

Berätta gärna om hur du började i bilbranschen och nu på Michelsens Bil i Ystad?

Var egentligen en ren slump att jag hamnade i bilbranschen. Det började som ett sommarjobb. Pluggade på Malmö högskola och en i klassen tipsade och förmedlade kontakt till en Volkswagen-firma som sökte sommarvikarier. Sommarjobbet blev till extrajobb under skolgången och efter examen blev jag kvar.

Jag jobbade med andra märken innan jag kom hit. Fick höra Michelsens sökte servicerådgivare och blev lockad. Dels att komma tillbaka till VW-världen men också för jag alltid hört väldigt gott om Michelsens.

Är du intresserad av bilar generellt och hur märks det?

Det har kommit med tiden jag jobbat med det. Trodde aldrig jag skulle jobba med bilar men tycker det är väldigt kul. Försöker lära mig så mycket som möjligt och när det kommer nya modeller läser jag på om dem och försöker bekanta mig med dem.

Några andra intressen utanför arbetet?

Jag gillar att umgås med familj och vänner. Tar gärna promenader eller tränar gym. Mitt Coronaprojekt förra året var att ta mc-kort så tar gärna några rundor med mc:n. Tycker det varit för kallt ännu men längtar efter premiärturen.

Om du skulle få välja en bilmodell från våra bilmärken (oavsett årsmodell), att ta med dig hem. Vilken skulle du då välja och varför?

Svår fråga, finns ju så många att välja på. Men om jag ska vara realistisk och välja en bil jag faktiskt har span på är det Golf sportscombi R-line. Trevlig bil, perfekt i storlek och skön att köra även långa sträckor med.

Vad skulle du säga är de tre viktigaste egenskaperna när man arbetar som servicerådgivare?

Skulle säga man behöver vara serviceminded, stresstålig och trevlig.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att man aldrig riktigt vet hur dagen kommer att bli och att jag får lära mig nya saker varje dag. Gillar också alla olika människor man får träffa.

Snabbfrågor:

Sommar eller vinter? Sommar
Kött eller vegetariskt? Kött
Öl eller vin? Inget av det faktiskt
Solsemester eller skidsemester? Solsemester
Chips eller godis? Godis
Strand eller pool? Svårt, pool tror jag
El eller Bensin/diesel? Bensin

 

Emilie, Servicerådgivare på Michelsens Bil i Ystad

Emilie, Servicerådgivare på Michelsens Bil i Ystad

 


”Coach”

Har du haft bilen på service hos Michelsens Bil i Ystad de senaste åren så har du med största sannolikhet träffat på Tim. Han är en av de som gladeligen tar emot våra kunder på plats eller via telefon och mail. Förutom arbetet som servicerådgivare så har han ett stort intresse för idrott & hälsa och brinner för uppdraget som ungdomsledare i dotterns handbollslag. Här får vi veta mer om rollen som ledare, hur det är att arbeta med ungdomar och F9-laget i Ystads IF (flickor födda 2011).  

 

Namn: Tim Rix
Tjänst: Kundmottagare / Servicerådgivare i Ystad
Bil: Volkswagen Passat Alltrack
Började på Michelsens Bil: 2018
Intressen: Fotboll, handboll, spela padel och åka snowboard

 

Idrott: Handboll
Förening: Ystads IF HF
Lag: F9 (födda 2011)
Tränare: Tim Rix (tillsammans med Lena Schmidt och Filip Vighagen)

 

Berätta gärna om ert lag, vilken serie ni tillhör och om ni varit med i någon/några turneringar?
Vi spelar sista året med så kallad ”minihandboll” där man spelar på mindre plan med mindre mål och modifierade spelregler för att utbilda de yngre spelarna i sporten.
Fokuset ligger mer på att ha roligt och lära sig grunderna i handboll än att tävla mot varandra. Under normala förhållanden brukar vi åka iväg var tredje vecka under säsongen och möta andra lag i zonspel där vi spelar matcher utan att räkna resultat.

 

Hur länge har ni tränat tillsammans?
Vi startade 2016 som en gemensam träningsgrupp för flickor födda 2010-2011 när de var 5-6 år gamla och växte snabbt till en stor grupp med ca 40 spelare.
I början var det mest lek, men med tiden så utvecklas tjejerna och nu blir det mer och mer handboll på våra träningar. Inför säsongen 2020/2021 delade vi grupperna och är nu en ”ren” åldersgrupp med 21 st flickor födda 2011 som tränar 2 gånger i veckan.

 

Har du gått någon tränarutbildning? Berätta mer om den?
Jag har gått en grundläggande utbildning tillsammans med andra YIF-ledare där vi fick tips och råd kring hur vi når ”hög aktivitetsgrad”, d v s hur man på bästa sätt aktiverar så många barn som möjligt och ger dem maximalt antal bollbehandlingar varje träning. Istället för att t ex sitta som avbytare när vi spelar så kan vi göra en liten teknikbana vid sidan av planen så att barnen övar upp sin teknik under tiden de vilar från spelet. Sen har jag själv spelat handboll i ca 15 år av mitt liv så jag har tagit med mig ett och annat därifrån.

 

Vad är det bästa med att vara ledare för barn & ungdomar?
Jag har min dotter med i laget och tycker att det är fantastiskt att få följa hennes utveckling och att vi har en gemensam aktivitet som stärker våra band. På sätt och vis ser jag alla spelarna som ”mina egna” och det är roligt att se dem utvecklas och lära sig nya saker allihop. Det värmer lite extra att se dem umgås och ha roligt tillsammans trots att de kanske inte går i samma klass i skolan eller träffas och umgås utanför idrotten.

 

Vad är det svåraste?
Att fånga och upprätthålla motivationen och intresset hos barn kan ibland vara utmanande när det finns andra saker som utmanar deras koncentration. Varje spelare kommer till våra träningar och matcher med olika förutsättningar som humör, energinivå och intressen. Ibland kan det vara svårt att tillgodose allas önskemål på t ex vilka övningar vi ska göra eller vilka som ska spela i samma lag. Där gäller det för oss ledare att kunna förklara varför vi gör en viss övning och att vi är ett lag tillsammans och att alla måste kunna samarbeta för att det ska fungera.

 

Något mer du vill lyfta fram om laget?
Tycker att det mesta kommit med ovan ????

 

Tim Kundmottagare

Tim med dottern Elli

 


”Spindeln i nätet”

Nina Andersson har arbetat på Michelsens Bil sedan 1986. Hon började med sjukresor och därefter blev det jobb som kontorist. Idag trivs hon utmärkt med att vara ”spindeln i nätet” mellan VGS, reservdelar, våra egna servicetekniker samt ledningen. – Det händer alltid något på jobbet och det är aldrig en tråkig dag.  

 
Namn: Nina Andersson
Tjänst: Garantihandläggare
Bil: SKODA Fabia, Audi A4 och en Buick -60
Började på Michelsens Bil: 1986
Intressen: Resor, böcker, mat och träning

 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?

En stor del av dagen spenderas framför datorn med att föra in uppgifter från arbetsordrar till garantiprogrammet. Eftersom min placering är ”back-office” vid kundmottagningen, så ingår det även i min tjänst att finnas där för mina kollegor i olika typer av frågor.

 

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det bästa är att det är omväxlade och att man får på ett eller annat vis komma i kontakt med väldigt många personer i organisationen samtidigt som du har stor möjlighet att vara med och skapa nöjda kunder. Det är många som är inblandade i garantiprocessen och det är roligt att få vara en betydande del i det.

 

Vad gör att du trivs på Michelsens Bil?

– Det är ju såklart att mycket av trivseln beror på hur man fungerar tillsammans med sina kollegor, så även här. Michelsens Bil är en klassisk arbetsgivare med en stark kultur och de allra flesta av oss har våra värdeord med oss i bakhuvet under vardagen. Öppenhet och ärlighet i kommunikationen mellan varandra och ut till våra kunder är sånt jag värdesätter. Det är sånt som gör att stämningen är god på arbetsplatsen och det är därför jag trivs så bra på Michelsens Bil.

 

Några av dina intressen är resor & böcker. Vart gick din senaste resa utomlands och vilket är ditt favoritresmål?

Sri Lanka är både favoritresmål och min senaste resa. Jag kan verkligen rekommendera att resa dit. Där är fantastisk mycket att se, exempelvis Sigiriya Klippan (lejonklippan) Sri Lankas främsta landmärke och en klippa på över 200 meter. Fantastisk utsikt! Landet är också grönt och fint med härliga människor.
Även Thailand är ett favoritresmål som vi gärna besöker. Om jag ska välja en stad i Europa så gillar jag Prag. Här finns mycket att se och göra!

 
Om du får rekommendera en bok som du nyligen läst, vilken blir det då och varför?

Den senaste jag läste var För alla barn & till alla medforskande vuxna” av författaren Eva Persson, som faktiskt är kund hos oss på Michelsens Bil. Mycket bra bok att läsa, speciellt i dessa stressiga tider.
Annars är några andra favoriter författaren Harlan Coben som skriver spännande deckare, Kate McCann och boken ”Madeleine” om flickan som försvann på badorten Praia Da Luz och aldrig återfanns samt ”Omgiven av psykopater” av Thomas Eriksson.

 

Har du eller sysslar du med någon idrott eller träningsform idag? Vad är det bästa med just den idrotten/träningsformen?

Jag tränar inte aktivt i någon förening eller speciell idrott, men jag går på gym två dagar i veckan. Utöver det så försöker jag vardagsmotionera för att behålla rörligheten och för att kunna göra saker i framtiden. Det bästa med detta är att du inte är uppbunden på tider, utan kan ge dig ut när det passar dig.

 

Till sist, är det någon speciell kollega som du vill lyfta fram?

Jag tycker alla gör ett jättejobb, men denna gången lyfter jag fram vår städerska Mai och hennes semestervikarie. De sköter våra lokaler på bästa sätt och alltid med ett leende på läpparna.

 

Nina Andersson

 


”Trotjänaren”

Först ut i denna serie är trotjänaren ”KP” från Skåne-Tranås. Här berättar han om sin vardag på skadeverkstaden i Tomelilla, sina intressen utanför Michelsens Bil och Calle Jularbo.

Namn: Kenneth ”KP” Persson
Tjänst: Skadeverkstaden i Tomelilla, de senaste 20 åren.
Vilken bil kör du just nu: SKODA Roomster 2015 & lila Buick Super Sedanette Jetback fr. -49
 
Hur ser en arbetsdag ut för dig just nu?
På skadeverkstaden här i Tomelilla arbetar jag numera mestadels med demontering och montering av krockskadade bilar. Fram till -72 arbetade jag som rostskyddare och därefter några år som bilmekaniker.
 
Vad är det allra bästa med att arbeta i bilbranschen och på Michelsens Bil?
Jag har sedan jag var liten alltid gillat att plocka isär tekniska prylar för att se hur de hänger ihop och därefter sätta samman igen. Det var kanske inte alltid att jag fick ihop det alla gånger, men det är ju så man lär sig. Förutom det intresset så är det den goda kamratandan vi har här på Michelsens Bil som gör att jag trivts så bra genom åren.
 
Om du skulle få lyfta fram någon på din arbetsplats som gör ett jättejobb, vem skulle det då bli och varför?
Niklas Johansson på lagret. Han har klart för sig och koll på sina reservdelar. Han är dessutom skitduktig med datorn och hjälper oss på skadeavdelningen, med allt mellan himmel och jord.
 
Vilken blir din nästa bil och varför?
Jag är så himla nöjd med Roomstern, så det blir inget byte just nu. Men det blir definitivt en bil från SKODA även nästa gång.
 
Det är snart sommarsemester. Hur spenderar du helst den?
I år blir det hemma i Skåne-Tranås, men gärna även någon tur till stranden om vädret tillåter.
 
Berätta om ditt stora intresse i livet?
Mina stora intressen utanför jobbet är musik och historia, och det är kanske inte alla som känner till. Jag är fascinerad av vikingatiden, arkeologi och går gärna på museum inom detta område när jag har möjlighet.
 
Bonusmaterial
Tro det eller ej, men jag har faktiskt ägt en vit Cadillac från -59, som har tillhört den legendariska dragspelaren Calle Jularbo. Jag ångrar mig faktiskt lite än idag att jag sålde den.
 

Kenneth ”KP” Persson