• ID.4 i Tomelilla & Ystad
    ID.4 i Tomelilla & Ystad

    Laddbara bilar hos Michelsens Bil

    Elbilar och Plug-in-Hybrider

Elbil, laddhybrid eller plug-in-hybrid

Let`s Get Electric!

Vi blir bara fler och fler som söker oss till laddbara alternativ när det är tid för en ny bil. Framtidens bilar är här och redan nu har vi mängder av spännande alternativ för dig som letar bil som drivs med el. Här är sidan där vi guidar dig genom en värld av elbilar, laddhybrider och Plug-In hybrider.

 

Michelsens Bil är en auktoriserade återförsäljare för Volkswagen, Audi, SKODA och Volkswagen Transportbilar. Alla våra bilmärken har flera spännande alternativ för dig som söker elbil eller hybridbil i Skåne.

 


 


 

 

Se några av våra helt elektriska bilmodeller här:

 

Här är några av våra plug-in-hybrider:


 

Räckvidd

Räckvidd är såklart ett återkommande ämne när vi talar om elbilar. Många av dagens elbilar har en räckvidd på 20-30 mil och utvecklingen går snabbt framåt och flera modeller närmar sig eller har redan passerat 40 mil. Exakt hur långt du kommer på en laddning beror på flera faktorer. Hur mycket energi som kan lagras i batteriet t.ex. Bilens energiförbrukning påverkas av flera saker som exempelvis temperaturen, väder. vägunderlaget, luftmotståndet och om du har kupévärmare eller luftkonditionering på inne i bilen.

 


Bästa sättet att ladda din elbil eller Plug-In-Hybrid

 

Du kan ladda på olika sätt men det smidigaste är att göra det exempelvis hemma eller på arbetsplatsen. Det går att ladda bilen i ett vanligt eluttag men Elsäkerhetsverket avråder från det då det innebär en viss brandrisk och dessutom tar längre tid. Se det därför som en nödlösning om det inte finns några andra alternativ. Det är viktigt att du har uppsikt hela tiden när du laddar på detta sätt.

 

Det vi rekommenderar och ser säkraste är att installera en laddstation i garaget eller vid parkeringsplatsen. Det är en relativt enkel process som dock måste göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstyp ”Övriga anläggningar för användning av el”.

 

När du köper en laddbox av oss på Michelsens Bil ingår grundinstallation som utförs av behörig elektriker.

 


 

”Semester med elbil”

Drabbas du av s.k. räckviddsångest inför en längre sträcka med din elbil? Eller har du valt bort ett köp av en elbil p.g.a. den där årliga långresan som inte elbilen klarar av(?). Vår Volkswagen-säljare Kristian åkte på en weekendresa till Göteborg och tog elbilen ID.4 dit. Här ger han oss sina bästa tips för hur du förbereder dig på bästa sätt och vad du ska tänka på gällande laddning och räckvidd.

 

Volkswagen-säljare Kristian

Volkswagen-säljare Kristian

Planering och förberedelser

När du ska göra en längre utflykt med din elbil så handlar mycket om att planera och förbereda dig väl. Se till att ha rätt appar redo i din mobil. Registrera dig hemifrån så att du slipper krångla med det när du står på rastplatsen. Kristian använder sig mestadels av följande appar:

 

  • Bee (eller Mer som det heter nu)
  • Charge Finder
    Här hittar du de flesta publika ladd-stationera på en karta och kan se vilket bolag det tillhör, samt och där är ledigt.

 

Förutom rätt teknik redo i din mobil gäller det såklart att ha bilen fulladdad vid start för att ge dig en så bra start som möjligt. Nu kör vi!

Bensträckare längs vägen

Visst kan man köra hela vägen mellan Ystad och Göteborg, men med en elbil kan det bli tajt beroende på körning, klimat m.m. Det är ändå några timmar och det är absolut inte fel att ta en bensträckare, toalettbesök eller en matbit längs vägen. Planera i förväg vilka rastplatser/laddstationer som kan bli aktuellt, så att du kan vara flexibel längs vägen. I appen Charge Finder kan du enkelt se var det finns laddare, vilken typ av laddare och om den är ledig/upptagen. Fantastiskt verktyg som underlättar för dig när du planerar din tur.

 

Kristian och hans ressällskap valde att stanna i Falkenberg på vägen upp till Göteborg. Här fick han plats med bilen i en snabbladdare och efter en snabblunch på ca 20 min var batteriet så pass laddat att det inte var några problem att ta sig hela vägen upp till destinationen.

 

Ladda elbil

Kristian och resesällskapet stannar längs vägen och laddar.

Elbilsplats på hotellet

Ett tips när du bokar hotell är att kolla om de har platser för elbilar. I detta fall fick Kristian betala till en liten slant för elbilsplats och då ingick dessutom fri laddning. Ekonomiskt oslagbart och dessutom skönt att slippa jaga laddning i större städer.

 

semester med elbil

Toppbetyg för första bilsemestern med elbil.

Göteborg – Ystad på en laddning

På hemresan tog Kristian ID.4:an fulladdad och begav sig hemåt mot Ystad. Med lugn och fin körning räckte laddningen hela vägen hem och Kristian kunde koppla upp sig till en laddare med 70 km räckvidd kvar på batteriet.

 

För att sammanfatta denna weekend med elbil, så gäller det att ha rätt appar redo i mobilen, förbered eventuella stopp i förväg och håll dig till hastighetsbegränsningarna. Ju finare körning ger dig längre räckvidd.

 

Har du frågor om laddning, räckvidd och allmänt om våra elbilar från Volkswagen, Audi eller SKODA så tveka inte att kontakta våra kunniga säljare.

 

ladda elbil ystad

Tillbaka i Ystad och dags att ladda batteriet.


”Räckvidd, laddning och privatleasing”

Intervju med VW-säljare Johan Lindwall

Volkswagen Ystad Johan

Johan Lindwall arbetar som bilförsäljare på vår Volkswagen-anläggning på Syrénvägen i Ystad.

 

Först ut var bl.a. SKODA CitoGo, Volkswagens e-UP och Audi e-tron, men när Volkswagens ID.3 lanserades för lite mer än ett år sedan tog försäljningen på elbilar rejäl fart här nere i sydöstra Skåne. Sedan dess har nya elbilar hos Michelsens Bil kommit med en rasande fart. ID.4, ID.4 GTX, e-tron GT, Q4 e-tron och SKODA Enyaq är några av våra populära, helelektriska bilar. Hur har senaste året varit som bilförsäljare på Michelsens Bil?

Det är som vanligt alltid väldigt speciellt i bilbranschen, under det senaste året har vi likt alla andra haft Covid-19 pandemin att ta hänsyn till och allt vad det inneburit med begränsade evenemang och brist på reservdelar. Men man har också märkt av att intresset för vårt elbilsprogram ständigt ökar! Många är intresserade och vill prata, känna & testa. Många vill också vara en del av omställningen som sker!

 

Hur är responsen hos de som kommit förbi och provkört någon av våra elbilar?

Det finns alla typer av människor. En del är ordentligt pålästa innan de kommer hit, andra är smått intresserade och några är svårare att få ut på en provtur. Men det alla har gemensamt är att nästan alla är sålda på känslan av att köra på el, efter en provtur!

 

Om du tar Volkswagens bilmodeller ID.3 och ID.4. För vem är dessa bilar ett utmärkt val?

ID.3 är till storleken väldigt lik vår populära Golf modell som funnits i generationer! En liten sportig bil som passar alla som vill ha en liten bil med generösa utrymmen och låg driftskostnad. ID.4 däremot är lik vår Tiguan modell med högre insteg, mycket bagage och stora innermått och passar egentligen alla kundgrupper som gillar känslan av rymd och behöver utrymmet utan att behöva kompromissa med räckvidd eller driftskostnad

 

Hos de som ändå tvekar inför valet av elbil, vilka är de vanligaste orsakerna till att de inte väljer elbil?

De allra flesta som tvekar gör det över den omställningen som det faktiskt är. Alla vet hur det är att tanka en fossildriven bil när detta behövs. Så även om allting låter bra i tanken med elbilarna så är det att våga ta steget de flesta tvekar över, att elbil inte ska fungera för just dem! Många drabbas också av räckvidds-ångesten. Att man behöver stanna tidigare än man normalt behöver vid längre resor. Även om dessa bara sker enstaka gånger om året och att man faktiskt kan behöva en bensträckare ibland!

 

Skulle du själv kunna tänka dig att köra en elbil privat? Vilken? Och i så fall varför just den?

Det skulle jag absolut & har tankarna på att lägga en beställning.  Av det elbilsprogram vi kan erbjuda just nu på Michelsens Bil så har jag en förkärlek för vår lite sportigare ID.4 GTX men där det lite extra bagageutrymmet i Skoda Enyaq också tilltalar mig!

 

Vissa bilmodeller hos Michelsens Bil kan uppfattas som väldigt lika i prestanda och utseende, såsom exempelvis SUV:arna Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron och SKODA Enyaq.
Vad skulle du säga är de stora skillnaderna?

Dessa modeller är väldigt lika men också helt olika. Alla delar drivlina och plattform men där ID.4 kanske tilltalar dem som vill ha en nyare design, lite mer modern och avskalad inredning medans Skoda Enyaq kanske tilltalar dem som vill ha sin elbil lite mer traditionell, med knappar och instrument där man är van vid att ha dem.  Sist har vi Audi Q4 som kanske ligger på en annan trappa som kanske tilltalar dem som söker lite mer status och premium känsla.

 

Du har såklart kört alla elbilar från Volkswagen, Audi och SKODA, men även andra bilmärken. Vad skulle du säga är styrkan i de elbilar som Michelsens Bil säljer?

Jag skulle ändå vilja säga att styrkan i vårt program ligger i att våra modeller passar alla, oavsett om du är gammal eller ung. Det är bilar som är skapade för alla och inte prestandaversioner som kanske mer riktar sig till en mindre kundgrupp.

 

När det gäller laddning i hemmet, har du några tips och varningar du vill dela med dig?

Det bästa tipset är att ladda via laddbox samt ha en laddbox med lastbalansering för att fördela kraften mellan huset & bilen. Ett ”No-No” är att försöka ladda via vanligt vägguttag, det går långsamt och tar för lång tid samtidigt som det skapar hög belastning på det uttaget man laddar via.

 

Hur ser det ut framöver gällande just elbils-modeller? Några nyheter hos Volkswagen, Audi eller SKODA som vi ska hålla utkik efter?

Det kommer alltid nyheter där alla märken har en offensiv framtoning. Närmst för vår egen del på VW är ID.5 GTX som presenteras nu under hösten, samtidigt kommer Audi Q4 Quattro och Skoda Enyaq RS.. Dessutom är det massor på gång de närmsta månaderna med ID.Buzz, ID. Vission samt de lite mindre elbilarna som kommer!

 

Till sist. Köpa eller privatleasa?

Leasing alla dagar i veckan. Man slipper lägga upp 20% i insats om man skulle köpa en bil med finansiering. Man slipper tänka på andrahandsvärdet. Men framför allt blir det ungefär samma kostnad per månad förutom att man får ha kvar sina pengar till insatsen på sitt konto.